Dalai Lama om global oppvarming

Hvem er Dalai Lama?

Tenzin Gyatso (født 1935) er den fjortende og nåværende Dala Lama, og blir i media ofte bare referert til som Dalai Lama. To år gammel ble han gjenkjent som en gjenfødelse av den forrige Dalai Lama. I 1950 ble han innsatt som Tibets statsoverhode, 15 år gammel, på et tidspunkt da Tibet sto overfor okkupasjon fra Kina.

Da den tibetanske motstandsbevegelsen gikk i oppløsning i 1959 flyktet Tenzin Gyatso til India, hvor han var aktiv i opprettelsen av den tibetanske eksilregjeringen, og med å bevare den tibetanske kulturen og utdannelsen blant de mange tusen tibetanske flyktningene.

Med sin karismatiske figur er Tenzin Gyatso blitt en anerkjent foredragsholder. Han er den første Dalai Lama som har reist til den vestlige verden, hvor han har bidratt til å spre buddhismen i vest og arbeidet for å gjøre den tibetanske frigjøringssaken kjent.

I 1989 ble han tildelt Nobels fredspris. Siden 1960 har han bodd i den lille fjellbyen Dharamsala i det nordlige India. (Wikipedia)

Hva sier Dalai Lama om global oppvarming?

Idenne kortfilmen minner han oss på at jorden er vårt eneste hjem. Vi kan ikke dra noe annet sted om vi ødelegger jorden. Han peker på ting vi alle kan bidra med som å slutte å spise kjøtt og i stedet spise vegetarmat.