Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) har eksistert siden 1996. Buddhistforbundet var med på å stifte STL som har vokst til å bli en viktig playform for tros- og livssynssamfunn i Norge. Her kan vi bli kjent med hverandre og her kan vi finne sammen om felles interesser. Dette gjelder ikke bare rettigheter overfor myndigheter, men også forholdet til folk flest. Vi er opptatt av å vise at vi er et uenighetsfellesskap der vi kan være gode venner og sette pris på hverandre på tross at vi tenker og tror forskjellig.

En fin måte å vise dette på Mangfoldsfesten som i 26. august i år fant sted for andre gang i Tønsberg. Buddhistforbundet var selvsagt med. Værmeldingene var ikke så gode denne gangen, men regnet kom ikke før festen var over. Arrangementet ble faktisk veldig vellykket med masse folk og god mat og underholdning fra STLs medlemmer. Frivillige fra den thailandske og burmesiske buddhistforening serverte nudler og vårruller og representanter fra Triratna buddhistfellesskap fortalte om buddhisme til de besøkene på Mangfoldsfesten. Buddhistforbundets underholdningsinnslag på scenen var to thai dansere fra Skien som sto for sammen med en ung dame på 5 år.

Et livsynsåpent samfunn skapes gjennom møter mellom mennesker. Mangfoldsfesten er en fin måte å gjøre dette på. Her hører også Buddhistforbundet med.