loading..
Buddhistforbundet
Loading...
Det vietnamesiske buddhistsamfunn

Khuong Viet-templet ble etablert i 1999 og brukes som et forsamlingslokale og hovedkontor for Det Vietnamesiske Buddhistsamfunn i Norge. Foreningen har ca. 5100 medlemmer. Khung Viet-tempelet ligger på Løvenstad i Lørenskog kommune. 

Den Thailandske Buddhistforening

Den Thailandske Buddhistforening (DTB) ble stiftet 1991. Foreningen er landsdekkende og formålet er å ivareta religiøse behov for thailandske buddhister i Norge. Wat Thai ligger mellom Lindeberg og Kløfta i Akershus.

Den burmesiske buddhistforening

Den Den burmesiske theravadabuddhistiske forening ble stiftet i 2005 og tilsluttet Buddhistforbundet samme år, men ennå ikke med stemmerett. De har ca 430 medlemmer.

Khmer Buddhist Forening
Khmer Buddhistforening var i mange år en undergruppe under den Thailandske buddhistforening, men etablerte seg som egen organisasjon i 2009, og er nå tilsluttet Buddhistforbundet som egen gruppe.
Tisarana
Tisarana Sri Lanka Buddhistforening i Norge ble stiftet i 1993 og ble snart tilsluttet Buddhistforbundet. De tilhører Theravada-tradisjonen.
Skogkloster buddhistsamfunn
Skogskloster buddhistsamfunn er tilknyttet den thailandske skogstradisjonen og formålet er å etablere og drifte et skogskloster i Norge. Dessuten lede meditasjonssamlinger gjennom året. Gruppen ble tilsluttet i BF i 2013.
Det Norske Puti-institutt

Det Norske Buddha Dharma Institutt er en frivillig organisasjon i Norge som er politisk uavhengig. Formålet er å gjøre Buddhas undervisning tilgjengelig for alle. Det Norske Puti-institutt er en norsk gren av The Bodhi Buddhist College som er etablert av Khenpo Sodargye Rinpoche.Karma Tashi Ling buddhistsamfunn

KTLBS ble stiftet i 1976 på Karma Tashi Ling buddhistsenter på Bjørndal. I 1997 åpnet Karma Shedrup Ling retreatsenter i Ski og i 2008 åpnet Paramita meditasjonssenter i Storgaten 13 i Oslo Sentrum, til sammen med et bredt tilbud av aktiviteter.

Paramita meditasjonssenter ble lagt ned høsten 2018. Kurs i byen foregår i Frivillighetshuset på Tøyen-

Rinzai Zensenter
Rinzai Zensenter ble opprettet i 1972. Gruppen har sitt eget senter med meditasjonshall i Grønlandsleiret 31, vis a vis bakken mellom Grønland brannstasjon (Kaffebrenneriet) og Grønland kirke (på andre siden av gaten).
Dharmagruppa
Dharmagruppa er mest inspirert av den vietnameiske buddhistmester Thich Nath Hanh og driver flere meditasjonsgrupper, fortrinnsvis i Oslo-området. Dharmagruppa har vært tilsluttet Buddhistforbundet siden....
Dharma Sah
Vi praktiserer sosial buddhisme i Yun Hwa Denomination-tradisjonen.
Vi kom ikke til denne verden for å lide, men for å skape et lykkeligere, mer takknemlig og meningsfullt liv for alle.
Zenskolen

Zenskolen (tidl. Hridaya-gruppen) ble stiftet i 2000 og ble tilsluttet Buddhistforbundet i 2001.

Gruppen har ca 50 medlemmer og har sine aktiviteter særlig i Oslo. 

Triratna buddhistfellesskap

Triratna buddhistfellesskap, også kjent som Oslo Buddhistsenter, ble i Norge stiftet i 2000 og driver aktiviteter i Storgata 13a, 4.etg og på Nesodden.

Søk i hele nettstedet

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems