loading..
Buddhistforbundet
Loading...

Diskutér buddhismen

Det er en gammel tradisjon innen buddhismen å diskutere dens innhold, læresetninger og fortolkninger så debatt er derfor høyt verdsatt. Det skjerper forståelsen som er en av forutsetningene for åndelig vekst, men på den annen side er også meditasjonspraksis viktig. Teori og praksis, hode og hjerte, form og tomhet - foreningen av slike motsetningspar sees derfor på som selve veien mot Oppvåkningen.

Vil vil derfor invitere alle med interesse for buddhismen til diskusjon! Vær med og bidra til gode diskusjoner om alle slags emner - buddhismens lære og alle dets anvendelser i hver enkelts liv og i samfunnet generelt.

Du kan hoppe på en eksisterende diskusjon eller du kan starte nye! Men det er viktig at diskusjonen foregår i toleransens og vennlighetens ånd. Selv om du skulle være hjertens uenig i det andre måtte mene - vær allikevel respektfull og høflig i formen, selv om man gjerne kan uttrykke uenighet i sine inlegg. Debatt skal skjerpe tanken - ikke personlige motsetninger og fyre opp under sinnsgiftene! Uhøflige eller irrelevante innlegg blir således fjernet.

Her på disse sidene finner du også diverse grupper som er opptatt av bestemte temaer og som man kan ha en rekke diskusjoner rundt. Vi anbefaler at du melder deg inn i slike grupper. Du kan således starte enkeltstående diskusjoner eller du kan gå til en gruppe som interesserer deg og starte eller delta på en diskusjon knyttet til denne.

Du kan også finne interessante diskusjoner ved å se igjennom eller søke i alle slags kommentarer.

For å kunne diskutere må du først registrere deg og logge inn.Tibetanske munker debatterer
Diskusjoner startet av elever
Søk i hele nettstedet

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems