loading..
Buddhistforbundet
Loading...

Buddhistisk "frigjøring" av økonomi og penge

Lagt inn den 19.desember 2009 | ved
size: 3 members

Vær med på å fjerne den største årsak til lidelser her i verden: I denne gruppen skal vi se på økonomi som gjensidig verdiskapning og ikke bare knyttet tett opp mot penge og kapital.

Penger ble oppfunnet for å gjøre verdiskapningen mer bevegelig. Ved å koble penge inn mellom to som bytter ut verdier utvides spektra av produkter og tjenester, men samtidig flyttes ansvar og tillit fra dem som gir til dem som fikk pengene. Lærer jeg deg guitar og du lager mat til oss to ser vi begge hvilken verdier vi skaper og at det ikke skader noen. Betaler du meg med penge kan jeg finasiere hva som helst med disse pengene  Jeg har det fulle ansvar over hva jeg gjør med dine motytelse og du gir meg tilliten at jeg ikke skader noen med det jeg finansierer. 

Den "reneste" form for økonomi er gjensidig hjelp og altruisme. Vi bor i en av verdens rikeste land derfor disponerer vi så store mengder med penger at vi styre globale strømmer av verdiskapning. I denne gruppen ønsker jeg bevist fokus på økonomi for å finne veier for en "frigjøring" av økonomi ved å "omdirigere" kapital og pengestrømer til de som arbeider med medfølser, solidaritet og menneskeverd. Hvem er med på å en dialog som legger til rette at det blir vanlig å finansiere lidelsesfjernede virksomheter på samme måte som det nå privatfinansieres skadelig virksomhet. Har  flere tenkt på at det er sykt å bruke 20.000,- i år på tobakk, avfall eller privatfinansiere annen skadelig virksomhet mens man bryner seg med å ha gitt 500,- til veldedig formål? Eller at militær virksomhet som skal forsvare demokrati og menneskeverd finansieres med mellom 10 -1000 ganger mere penge enn de virksomhetene som skaper velferd og minsker lidelser. 

Medlemmer

see all (3)
ken

Søk i hele nettstedet

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems