loading..
Buddhistforbundet
Loading...

Siste grupper

Buddhistisk kollektiv

Lagt inn den 24.mars 2011 | ved
size: 1 member

Finnes det noe buddhistisk kollektiv i Oslo der jeg og min hund kan få leie et rom rimelig? Eller finnes det buddhistisk tempel/senter i Oslo som leier ut rom. Jeg ønsker å begynne å studere på Karma Tashi Ling i Oslo og kunne tenke meg å bo sammen med andre buddhister. Jeg bor i Andebu i vestfold nå, men her finnes ikke noe buddhistisk senter. Det nærmeste er i Holmestrand og der er det meditasjoner på søndager og det går ikke busser fra Andebu på søndager, og jeg har ikke sertifikat. Derfor er det vanskelig for meg å delta i et buddhistisk fellesskap. Håper noen kan hjelpe meg! På forhånd takk.

gibostad96

Lagt inn den 25.okt 2010 | ved | for Buddha, Buddhistisk musikk
size: 4 members

Buddhismen

Homor

Lagt inn den 18.okt 2010 | ved
size: 1 member

MINDFUL BUSINESS- ønsker du Mindfulness inn i Næringslivet?

Lagt inn den 17.okt 2010 | ved
size: 2 members

http://www.facebook.com/group.php?gid=112667902128196

ønsker du Mindfulness inn i Næringslivet?

Bruken av dette nettstedet

Lagt inn den 25.jan 2010 | ved
size: 4 members
Samtale om hvordan vi kan bruke dette nettstedet.

Buddhistiske firma prinsipper

Lagt inn den 14.jan 2010 | ved
size: 2 members

Ideen er å skape et firma drevet etter buddhistiske prinsipper, basert på egne oppfinnelser/ideer som hjelper mennesker eller miljø direkte eller indirekte. Ideene er; flere hjelpemidler for funksjonshindrede, et nytt motorprinsipp basert på hydrogen, et nytt båt prinsipp osv.

Ønsker kommentarer og kontakt med alle som har positive tanker om dette og/eller har ønsker om å være med på starten av firmaet.

Buddhistisk "frigjøring" av økonomi og penge

Lagt inn den 19.desember 2009 | ved
size: 3 members

Vær med på å fjerne den største årsak til lidelser her i verden: I denne gruppen skal vi se på økonomi som gjensidig verdiskapning og ikke bare knyttet tett opp mot penge og kapital.

Penger ble oppfunnet for å gjøre verdiskapningen mer bevegelig. Ved å koble penge inn mellom to som bytter ut verdier utvides spektra av produkter og tjenester, men samtidig flyttes ansvar og tillit fra dem som gir til dem som fikk pengene. Lærer jeg deg guitar og du lager mat til oss to ser vi begge hvilken verdier vi skaper og at det ikke skader noen. Betaler du meg med penge kan jeg finasiere hva som helst med disse pengene  Jeg har det fulle ansvar over hva jeg gjør med dine motytelse og du gir meg tilliten at jeg ikke skader noen med det jeg finansierer. 

Den "reneste" form for økonomi er gjensidig hjelp og altruisme. Vi bor i en av verdens rikeste land derfor disponerer vi så store mengder med penger at vi styre globale strømmer av verdiskapning. I denne gruppen ønsker jeg bevist fokus på økonomi for å finne veier for en "frigjøring" av økonomi ved å "omdirigere" kapital og pengestrømer til de som arbeider med medfølser, solidaritet og menneskeverd. Hvem er med på å en dialog som legger til rette at det blir vanlig å finansiere lidelsesfjernede virksomheter på samme måte som det nå privatfinansieres skadelig virksomhet. Har  flere tenkt på at det er sykt å bruke 20.000,- i år på tobakk, avfall eller privatfinansiere annen skadelig virksomhet mens man bryner seg med å ha gitt 500,- til veldedig formål? Eller at militær virksomhet som skal forsvare demokrati og menneskeverd finansieres med mellom 10 -1000 ganger mere penge enn de virksomhetene som skaper velferd og minsker lidelser. 

Språk i buddhistiske grunntekster

Lagt inn den 16.desember 2009 | ved
size: 5 members
I denne gruppen kan vi diskutere ord og uttrykk fra språkene i buddhistiske grunntekster, som pali, sanskrit, kinesisk, japansk, tibetansk og eventuelle andre språk.

Økobuddhisme

Lagt inn den 07.desember 2009 | ved
size: 8 members
Dette er en gruppe for alle dem som er opptatt av, og som har lyst til å engasjere seg i, hva buddhismen kan bidra med i forhold til miljøarbeid og miljøbevissthet. Mange buddhistlærere har engasjert seg i dette, så her kan vi diskutere hvordan vi kan jobbe med saken!
Søk i hele nettstedet

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems