Buddhistforbundet

Artikkeltyper

Utelukker et nøkternt fortbruk av alkohol å definere seg som buddhist?

Lagt inn den 29.apr 2011 | ved Administrator som FAQ

Buddhismens etikk er formulert på litt forskjellige måter. De fem levereglene innebærer slik de vanligvis tolkes at en avstår fra å nyte alkohol. Imidlertid er dette knyttet opp mot det å ... more»

Buddhismens syn på naturen og naturvern

Lagt inn den 29.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

«Overfor alt levende bør man utvikle holdningen: ‘Dette er min mor, min far, min sønn, min datter, ja dette er meg selv. Som jeg selv ikke ønsker å ha det vondt, ... more»

Kan man i henhold til buddhismen bli tilgitt for sine synder?

Lagt inn den 29.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

Buddha sier at det finnes to forskjellige type gode mennesker: det første er et menneske som ikke utfører onde handlinger, og det andre er et menneske som har utført en ... more»

Hva er sentrale trekk ved det rituelle livet i buddhismen?

Lagt inn den 26.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

Rituelle uttrykk i, for eksempel japansk zenbuddhisme er veldig forskjellig fra rituelle uttrykk i tibetansk buddhisme.  Kanskje det er en god idé å fokusere bare på én buddhistisk tradisjon i ... more»

Hva står i sentrum for buddhistenes feiring av Vesak i Norge?

Lagt inn den 26.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

Det er også en felles feiring med innslag fra forskjellige grupper.  Her finner du litt informasjon om den felles feiringen tidligere i år: http://buddhistforbundet.no/article/show/91/Vellykket-Vesakfeiring David Welsh, Triratna buddhistfellesskap ... more»

Hvordan ser en buddhist på et menneske som drikker alkohol, blir de sett på som et dårligere menneske?

Lagt inn den 26.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

En buddhist ville nok se på det å drikke alkohol som ikke lurt.   Buddhister mener det er bra å meditere, og å være våken og oppmerksom i livet sitt - ... more»

Hva synes buddhister om sex før ekteskapet?

Lagt inn den 26.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

Så lenge man handler på en etisk måte og er ærlig og respektfull i seksuallivet sitt er det det samme om man er gift eller ugift, har én partner eller ... more»

Hva synes en buddhist om abort?

Lagt inn den 26.okt 2010 | ved Administrator som FAQ

Men buddhister tror også på medfølelse, og ville synes det er viktig å ha medfølelse og forståelse for noen som vurdere å ta abort.  Dette er jo en veldig vanskelig ... more»

Lære buddhisme ved å bo i kloster, ev. bli munk?

Lagt inn den 09.desember 2009 | ved Administrator som FAQ

Hvis du ønsker å lære mer om buddhismen, generelt, så har du mange muligheter her i Norge. Du skriver jo heller ikke noe om hvor du bor. Men kikk på ... more»

Hva er buddhisters syn på ikke-vold?

Lagt inn den 07.desember 2009 | ved Administrator som FAQ

Alle skjelver for voldsbruk, alle har livet kjært. Sett deg derfor i andres sted og la være å drepe eller hisse til drap. For aldri kan vel dette skje: at ... more»