Buddhistforbundet

Artikkeltyper

"EUROPEAN BUDDHIST UNION" STØTTER BUDDHIST- FORBUNDETS KLAGE PÅ NRK PROGRAM MED USANNE PÅSTANDER OM BUDDHAS KVINNESYN

Lagt inn den 01.feb. 2019 | ved Forstander som Nyhet

Kringkastingsrådet NRK Postboks 2450 Torgarden 7005 Trondheim Norway Strasbourg 27 January 2019 It has been brought to our attention that the Norwegian Broadcasting Corporation (NRK), in a film published on ... more»

"FRI TANKE" SKRIVER OM NRK SAKEN

Human-etisk forbund sitt nett tidsskrift skriver om NRK sitt program om buddhismen
Lagt inn den 30.jan 2019 | ved Forstander som Nyhet

"FRI TANKE" skriver: "Njord Røv synes fortsatt ikke at det er noen grunn til å ta selvkritikk. – Jeg beklager sterkt at Lothe ikke klarer å skjønne settingen dette programmet ... more»

Buddhistforbundet klager på program på NRKs skoleside

Klage på bruk av program på NRKs skoleside for undervisning i KRLE / RE faget
Lagt inn den 22.jan 2019 | ved Forstander som Nyhet

Klage på bruk av program på NRKs skoleside for undervisning i KRLE / RE faget Buddhistforbundet viser til tidligere brev til NRK om program om buddhismen og videre korrespondanse . ... more»

Ledig fast stilling som konsulent i Buddhistforbundet (50%)

Utlyning: Søknadsfrist 15. februar 2019
Lagt inn den 18.jan 2019 | ved Forstander som Nyhet

KONSULENT I BUDDHISTFORBUNDET Det er ledig 50 % fast stilling som konsulent i Buddhistforbundet   Buddhistforbundet er et trossamfunn og et samarbeidsorgan for 14 buddhistiske organisasjoner i Norge. Buddhistforbundets oppgaver ... more»

Om bruk av programmet "På tro og Are" på NRKs skoleside

Generalsekretær responderer på NRKs kommentar til "Utrop"
Lagt inn den 16.jan 2019 | ved Forstander som Nyhet

Til NRK v/ Njord Røv Jeg registrerer at du i artikkelen om denne saken i avisen "Utrop" siteres som sitert nedenfor: NRKs livssynsredaktør Njord Røv kommenterer til Utrop: – Ingenting ... more»

AVISEN "UTROP" OM NRK PROGRAM PÅ SKOLESIDEN

NRKs desinformasjon om Buddhas kvinnesyn blir tatt opp i ny artikkel i avisen "Utrop"
Lagt inn den 16.jan 2019 | ved Forstander som Nyhet

NRK provoserer norske buddhister Norske buddhister protesterer mot NRKs fremstilling av Buddha i programmet På tro og Are fra 2010. Nå rykker forskere ut med ny støtte til Buddhistforbundet.  ← Forrige artikkel Utrop nr. ... more»

FAGLIG UTTALELSE OM NRKS PÅSTANDER OM BUDDHA

Buddhistforbundet har henvendt seg til buddhismeforsker om uriktige og nedsettende påstander om Buddhas kvinnesyn på NRKs skoleside
Lagt inn den 15.desember 2018 | ved Forstander som Nyhet

Faglig uttalelse vedrørende Buddhas syn på hvorvidt kvinner er mentalt i stand til å fatte og praktisere hans lære, og fremstillingen av Buddha som Pu-Tai/Budai.   Følgende uttalelse er skrevet ... more»

BFs nyhetsbrev høst 2018

Lagt inn den 16.november 2018 | ved Administrator som Nyhet | Forfatter Egil Lothe (red.)

Fra innholdet: Kronprinsparets besøk i vietnamesernes nye tempel på Jessheim BFs engasjement i miljøarbeidet Feiringen av Vesak Konferanse om mindfulness Innvielse av nytt vietnamesisk tempel World Fellowship of Buddhists - ... more»

Invitasjon til buddhistforbundets lysfest

Lagt inn den 16.november 2018 | ved Administrator som Nyhet

På programmet: Samling i tempelet Meditasjon og resitasjon i tempelrommet Lysprosesjon Presentasjon fra BF-gruppene Sosialt samvær med mat og drikke lenke til invitasjonen   lenke til Karma Tashi Lings webside ... more»