Brødrenes sanger

Brødrenes sanger

Lagt inn den 23.okt 2009 | ved Administrator som BF-bok

Forunderlig levende trer de frem og taler direkte til oss på tvers av årtusenene, dikterne bak samlingen Brødrenes sanger. Deres sorger, lengsler og gleder tilhører en annen tid og en annen kultur enn vår egen, men diktene deres uttrykker likevel så allmennmenneskelige følelser at de lett finner gjenklang i hjertet hos lesere i dag.

Brødrenes sanger, eller Theragatha som originaltittelen lyder, tilhører den store samlingen av tekster som er kjent under navnet Tipitaka eller De tre kurvene, buddhismens "Bibel", om man vil.

Brødrenes sanger tilhører buddhismens kanoniske tekster (Theragatha) og er skrevet av munker som har bestemt seg for å følge Buddhas lære. Buddha vandret i mange år omkring i det nordlige India og underviste andre. Gjennomgangstemaet var frigjøring - fra sorg, lidelse og smerte, og frigjøring til innsikt og glede. I brødrenes sanger fortelles det om den forløsende indre friheten det er å følge Buddha.

Gjendiktningen, ved Tone Lie og palifilolog Kåre A. Lie, forsøker å ivareta både nærheten, livaktigheten og det andaktsfulle i munkenes intense oppvåkning.

de 2500 år gamle sangene kan endelig blie en del av grunnstammen i norske boksamlinger.

Boken er utgitt på Pax forlag med ISBN 82-530-2886-5

Boken kan kjøpes fra Buddhistforbundet for kr 298,00 + porto. Innbundet. 435 sider.

Bestill den ved å sende en epost til:

bokbestilling@buddhistforbundet.no