Søstrenes sanger

Søstrenes sanger

Lagt inn den 23.okt 2009 som BF-bok | for Buddhistisk nonne, Pali-tekst

Søstrenes sanger er spontane uttrykk for nyomvendte kvinners frihet og erkjennelse, eller de forteller om kvalene før oppvåkningen fant sted. Noen av diktene er korte, andre lange, som ballader, og med et mer litterært preg. versene ble memorert og overlevert i muntlig form. Etterhveryt ble de skrevet ned, samme med forklarende kommentarer, som for oss i dag gir uvurderlig bakgrunnsstoff, om religiøse personer, steder og hendelser.

Søstrenes sanger (Theragatha) tilhører buddhismens kanoniske skrifter og er dikt skrevet av kvinner som har bestemt seg for å følge Buddhas lære. Både i litteraturhistorien og i religionshistorien er dette et unikt skrift, en samling av dikt a og om kvinner, skrevet 400 år før kristi fødsel.

Buddha vandret i mange år omkring i det nordlige India og underviste andre. Gjennomgangstemaet var frigjøring - fra sorg, lidelse og smerte, og frigjøring til innsikt og glede. Mange ble grepet av hans lære og ville følge ham og den veien han anbefalte. I søstrenes sanger forteller kvinner om den forløsende indre friheten det er å følge Buddha.

Boken er utgitt på Pax forlag med ISBN 82-530-2145-3

Buddhistforbundet selger boken for kr. 238,- + porto. Innbundet. 160 s.

Bestill den ved å sende en epost til:

bokbestilling@buddhistforbundet.no

Webansvarlig: Yasminka Markovska