loading..
Lære buddhisme ved å bo i kloster, ev. bli munk?
Loading...

Lære buddhisme ved å bo i kloster, ev. bli munk?

Lagt inn den 09.desember 2009 | ved Administrator som FAQ

Jeg har tenkt over en ting. Hvis en nordmann har lyst til å lære mer om buddhismen, og kanskje tilbringe en tid i tempel for å oppnå dette (som munk); hva slags alternativer har man for dette som nordmann?

Hvis du ønsker å lære mer om buddhismen, generelt, så har du mange muligheter her i Norge. Du skriver jo heller ikke noe om hvor du bor. Men kikk på websidene til de ulike gruppene og se hva slags aktiviteter og kurs de tilbyr slik at du kan lære mer om buddhismen.

Å bli munk er en helt annen greie, og noe som jeg mener krever en lang betenkningstid før man ev. velger å gå en slik vei. Å bli munk er noe du gjør først etter at du har lært mye om buddhismen og startet din egen praksis og hatt den stabil over en lengre periode, men dette er jo også litt avhengig av de ulike buddhistiske tradisjonene, og hvilken tradisjon du føler deg nærmest. I Thailand kan man være munk i bare noen uker, mens i den tibetanske tradisjonen er det vanlig at hvis man velger å bli munk, så er disse munkeløftene for resten av livet. I det siste tilfellet bør man ha en mye lengre betenkningstid enn ved den første, men uansett er ikke dette noe man lettvint eller på en romantisk måte bare kaster seg ut i fordi det høres kult eller spennende ut.

En del nordmenn har latt seg ordinere, men bare noen få har "holdt ut" og ikke "levert løftene tilbake".

Men man må ikke bli munk for å kunne motta en grundig undervisning i buddhisme på et kloster i en tradisjonell setting. Bl.a. er det en gruppe norske ungdommer (stort sett i 20-årene) som har gjennomgått eller påbegynt et fire års studium på et kloster i Kathmandu, til og med med støtte fra Lånekassen. Hvis dette kunne være interessant for deg kan vi formidle kontakt med folk som har gjort dette, for mer informasjon.

Flemming Skahjem-Eriksen, koordinator i BF

Søk i hele nettstedet
Relatert informasjon

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems