loading..
Om Buddhistforbundet
Loading...

Om Buddhistforbundet

Lagt inn den 25.november 2009 | ved Administrator som Informasjon

Buddhistforbundet er Norges største buddhistiske trossamfunn og er også en paraplyorganisasjon med 14 tilsluttede buddhistiske organisasjoner. Buddhistforbundet ble stiftet i 1979 og har ca. 13.600 medlemmer.

Buddhistforbundet er opptatt av å legge forholdene best mulig til rette for at de tilsluttede gruppene skal kunne utvikle seg best mulig innenfor de de rammer av forpliktelser, rettigheter og muligheter som storsamfunnet legger til rette for. Men i tillegg arbeider Buddhistforbundet, ofte i samarbeid med andre organisasjoner, for å påvirke politiske beslutningsprosesser slik at disse rammevilkårene skal bli enda bedre.

En av de viktigste rollene for Buddhistforbundet er å motta og fordele offentlige tilskudd - som gis til statskirken og ulike trossamfunn, på de underliggende gruppene -noe som utgjør en vesentlig del av finansieringen av deres aktiviteter.

Alle som føler seg som buddhist eller buddhistvenn kan melde seg inn i Buddhistforbundet som personlig medlem og angi hvilken av gruppene som skal motta det offentlige tilskuddet han/hun utløser. Les mer om dette ved å klikke på lenken om medlemskap til høyre.

Buddhistforbundet er også godkjent av skattemyndighetene til å kunne motta donasjoner med skattefradrag fra enkeltpersoner og virksomheter, som igjen kanaliseres til de undergruppene som donorene vil skal ha pengene. De som gir på denne måten kan trekke fra på skatten for donert beløp på mellom kr 500 og 12.000 pr år. Les mer om dette ved å klikke på lenken til høyre.

 

Søk i hele nettstedet

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems