BF fordømmer volden i Myanmar

BF fordømmer volden i Myanmar

Lagt inn den 03.okt 2017 | ved Administrator som Nyhet | Forfatter Egil Lothe

Buddhistforbundet fordømmer vold mot rohingya minoriteten i Myanmar. Dette gjorde vi allerede i 2012 etter urolighetene i Rakkhine staten i Myanmar der vi blant annet sendte brev til Myanmars daværende president.

Vi har fulgt opp videre med et prosjekt i Buddhistforbundets regi i Myanmar om buddhistenes forhold til religiøse minoriteter med utgangspunkt i menneskerettighetene der vi har arrangert møter / seminarer med buddhistiske munker og ledere fra andre religioner i Myanmar.
De overgrep som skjer mot den muslimske rohingya minoriteten i Rakkhine-staten i Myanmar bryter mot alle humanitære og menneskerettslige normer såvel som buddhistisk etikk og må fordømmes.
Buddhistforbundet vil arbeide videre med denne saken for å bidra til press på Myanmars myndigheter.