Støtt BFs prosjekt: Miljøhjelp til Bodhgaya

Støtt BFs prosjekt: Miljøhjelp til Bodhgaya

- Bodhgaya er oversvømt av søppel. Hjelp til med å rydde opp
Lagt inn den 12.Mai 2017 | ved Administrator som Artikkel

Bodhgaya, stedet der den historiske Buddha nådde oppvåkningen er det helligste stedet for alle buddhisttradisjoner. Men miljøproblemene er store og det trengs hjelp til å få gjort noe med dette.

Buddhistforbundet oppfordrer norske buddhister til å donere penger til idealistisk arbeid som gjøres lokalt i Bodhgaya. Benytt muligheten til å gi gaver med skattefradrag til Buddhistforbundets konto: 1254.20.22866, og merk med "Miljøhjelp til Bodhgaya". Se lenke nedenfor for dette. Alle slike gaver går uavkortet til dette formålet.

MahabodhitempeletMahabodhitempelet med treet som står der hvor Buddha våknet opp for nesten 2600 år siden er målet for et stort antall buddhistiske pilegrimmer som hvert år som kommer hit for å få åndelig inspirasjon, trene i buddhistiske metoder eller delta på noen av de mange buddhistiske aktivitetene som foregår ved stupaen eller i templer og klostre fra svært mange buddhistiske tradisjoner som er spredt i området rundt den store Mahabodhistupaen.

Men Bodhgaya er i den fattigste og dårligst styrte delstaten i India og infrastruktur for søppelhåndtering og kloakk er lite velfungerende. Og tilstrømningen av pilegrimmer og turister er så stor at miljøproblemene tårner seg opp. Derfor bør også vi buddhister bidra til å få løst disse problemene. Overalt er det skjemmende søppelhauger, med et stort innslag av plastikkposer, men også av andre miljøgifter. Her leker barn og dyr rumsterer for å finne seg en matbit. Og brenning av avfall fører til at det er så mye svevestøv i luften at mange velger å gå med munnbind for å beskytte seg litt, men de fleste som kommer til Bodhgaya får luftveisinfeksjoner. Og for de ca. 50.000 fastboende er dette er stort helseproblem. Mennesker og dyr lider under dette vanstyret.

En av veldig mange søppelhaugerDet er imidlertid noen som har tatt et tak i problemene og gjør noe konkret for å snu utviklingen. Særlig organisasjonen Sacred Earth Trust, ledet av en engelsk kvinne har holdt på i flere år. Nå bygger de et økosenter i Bodhgaya hvor de skal demonstrere miljøløsninger som kan tas i bruk og skal drive undervisning for at de som bor i området kan lære hva som kan gjøres. De har mange programmer og du kan lese mer om deres aktiviteter her.

Buddhistforbundet har inngått et samarbeid med Sacred Earth Trust og støtter deres arbeid med penger og de informerer oss om det fortløpende arbeidet og hvordan pengene blir brukt. Vi vil informere om dette arbeidet på våre websider og på andre måter.

Ønsker du å støtte dette arbeidet kan du gi en engangsdonasjon eller du kan gi regelmessige gaver til Buddhistforbundets konto: 1254.20.22866 og skrive på "Miljøhjelp til Bodhgaya". Send oss også et utfylt skjema fordi vi må registrere ditt fødselsnummer eller organisasjonsnummer for at du skal få skattefradraget påført skattemeldingen fra skatteetaten. Man kan få skattefradrag for gaver på mellom kr 500 og opptil kr 30.000 pr. år.

Ønsker man ikke skattefradrag kan man selvfølgelig gi donasjoner på websiden til Sacred Earth Trust.