loading..
I fakkeltog for å markere advent
Loading...

I fakkeltog for å markere advent

Lagt inn den 10.desember 2016 | ved Ashin Htavara som Åpen diskusjon

Litt yr i lufta, så vidt over frysepunktet – en aldeles nydelig desembermorgen. Det er da vi på Aglo kler oss godt, tenner fakler og går ned til Steinvikholmen. Nå har adventstida startet!

HOVEDBILDET ER ET BILLEDGALLERI

På Aglo er det tradisjon å markere starten på avdentstida på denne måten. Så også i år. Vi toger ned til Steinvikholmen med et flott fakkeltog.Som bildet vårt viser var det vel et litt oppstykka fakkeltog. Vi rusla nedover i små grupper.

Været var som sagt av det slaget som vekker både elev og lærer. Første og andre time denne tirsdagen var utendørs, og det var garantert en våken gjeng som møtte til de neste timene. Med vakre Steinvikholm Slott som bakgrunn fikk samlingen vår den rammen den fortjente. I fjor fikk vi i tillegg oppleve et fantastisk fargespill høyt der oppe. I dag var det litt gråere fargenyanser…

«Gammelrektoren» vår, prest Bjørn Hesselberg, gjorde et nytt come-back i Aglo-sammenheng, og satte advent i sitt korrekte perspektiv. Før første gang i skoleåret sang vi julesanger, og dermed er vi klare for det som er i vente.

«Det handler om noe som skal komme», fortalte Hesselberg. Om mørke som skal erstattes av LYS.

For de som ikke kan kirkehistoria si kan vi fortelle at Steinvikholm Slott er sentralt på mange måter. Midt i den geografiske aksen mellom Nidarosdomen og Stiklestad. Slottet var den aller siste katolske skansen under reformasjonen på 1500-tallet. Dette er altså en av Aglos nærmeste naboer.

http://www.aglovgs.no/index.php/aktuelt-147/aktuelt/item/719-i-fakkeltog-for-a-markere-advent

Søk i hele nettstedet
Relatert informasjon

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems