Vesak 2016 / 2560

den 29.apr 2016 | den Vesak 2016 / 2560 | Forstander sier:

Vesak 2016 / 2560

Buddhistforbundet markerer vesak søndag 22. mai
Lagt inn den 29.apr 2016 | ved Forstander som Nyhet

VESAK 2016 / 2560

Stort vesak arrangement søndag 22. mai i Ingeniørenes hus i Oslo

Vi inviterer deg med dette til felles feiring av vesak.

Vesak er buddhismens viktigste høytid og markeres hvert år på fullmånedagen i mai. I år finner høytiden sted 20. – 22. mai. Buddhistforbundet markerer høytiden med et arrangement søndag 22. mai kl. 17:00 – 20:00 i festsalen i Ingeniørenes hus, Kronprinsens gate 17 i Oslo.

Vi legger opp til en større markering med en felles buddhistisk praksis med deltakelse fra de forskjellige buddhistiske tradisjonene som er representert i Buddhistforbundet samt rituell bading av Buddha. Feiringen inkluderer også et kulturprogram med buddhistisk sang, tekstlesning og seremoniell dans. Vi avslutter med servering av frukt og kaker og sosialt samvær i restauranten.

Dharma-tale blir i år ved munken Marathugoda  Manirathana Thero fra Oslo Buddhist Vihara. Meditasjon blir ledet av Lama Changchub fra Karma Tashi Ling buddhistsenter. Resitasjon blir ledet av Phra Maha Kamsingh fra Wat Thai, Ashin Withuda fra burmesisk tempel og Thich Vien Ngo fra Khuong Viet buddhisttempel. Dessuten deltakelse av en rekke medlemmer fra templene.

Vi ønsker alle velkommen til en inspirerende markering av Buddhas fødsel, oppvåkning og parinirvana.

Buddhistforbundets høytidskomité

Webansvarlig: Yasminka Markovska