Offisiell Vesaksdagsfeiring 2015 / 2559

Offisiell Vesaksdagsfeiring 2015 / 2559

Lagt inn den 22.Mai 2015 | ved Administrator som Feiring | i biz Buddhistforbundet

Felles feiring av vesak mandag 1. juni i Ingeniørenes hus i Oslo

Kjære venner.

Buddhistforbundet markerer Buddhas fødsel, oppvåkning og bortgang mandag 1.juni kl. 19:00 med et felles arrangement med buddhister fra mange tradisjoner i Oslo.

Felles feiring av vesak faller i år på mandag 1. juni. Stedet vil som i fjor være i festsalen i Ingeniørenes hus, Kronprinsens gate 17 i Oslo.

Vi inviterer deg med dette til felles feiring av vesak.

Vesak er buddhismens viktigste høytid og markeres hvert år på fullmånedagen i mai. I år finner høytiden sted 1. juni (ifølge thai-buddhistisk kalender).

Buddhistforbundet markerer høytiden med et felles arrangement for alle buddhister mandag 1. juni kl. 19:00 – 21:30 i festsalen i Ingeniørenes hus, Kronprinsens gate 17 i Oslo

Vi legger opp til en større markering med en felles buddhistisk praksis med deltakelse fra de forskjellige buddhistiske tradisjonene som er representert i Buddhistforbundet samt rituell bading av Buddha etterfulgt av et kulturprogram med buddhistisk sang fra forskjellige land. Vi avslutter med servering av frukt og kaker og sosialt samvær. Det blir også fokus på jordskjelvkatastrofen i Nepal med innsamling til de nødlidende.

Dharma-tale blir i år ved munken Unapane Pemananda Thero fra Sri Lanka.

Vi ønsker alle velkommen til en inspirerende markering av Buddhas fødsel, oppvåkning og parinirvana.

Med vennlig hilsen
Thich Vien Ngo -Manirathana Thero -Lama Changchub -Ashin Withuda -Phramaha Kamsingh -Egil Lothe

Sted: Festsalen Ingeniørenes hus, Kronprinsens gate 17 i Oslo (Ingeniørenes hus ligger bak Utenriksdepartementet)
Nærmeste T-banestasjon: Nationalteateret, eller trikk/ buss til Slottsparken og en liten spasertur derfra. Se www. Ruter.no for kart, beskrivelser og forslag til reiseveg fra ditt startsted. Gode parkeringsmuligheter i nærområdet