Buddhistforbundet representert på Iinternasjonal buddhistisk konferanse i India

Buddhistforbundet representert på Iinternasjonal buddhistisk konferanse i India

International Buddhist Confederation (IBC) stiftet i Delhi
Lagt inn den 22.sept. 2013 | ved Forstander som Nyhet

250 representanter fra 29 land kom sammen 9. - 12. september for å etablere en ny internasjonal buddhistisk organisasjon. Blant dem var også buddhistforbundets forstander.

Den 9. - 12. september kom 250 buddhistiske ledere fra 29 land sammen i Delhi, India, for å etablere en ny buddhistisk organisasjon. International Buddhist Confederation (IBC). Ildsjelen bak initiativet er Lama Lobsang, leder for Asoka Mission i Delhi. Han er ikke så kjent i vesten men er høyt respektert i østen. I en alder på 83 år har han reist rundt i Asia og samlet buddhistiske ledere fra en rekke land til å samles om en plattform lokalisert i India. Han også har fått støtte fra de ledende lamaer i India som HH Dalai Lama, Karmapa, Taisitupa, Ganden Tripa og andre.

Buddhistforbundet forstander deltok også på møtet og ble oppnevnt som medlem av komiteen for "Buddhist Heritage" og ble også bedt om å forfatte en erklæring om "Buddhist Site, Relics and Pilgrimage" som han leste opp under avslutningssesjonen.

Mange av konferansedeltakerne fulgte også invitasjonen til å besøke Patna og Bodh Gaya i Bihar som delstatsregjeringens gjester.

Dokumentene fra konferansen finner du i feltet til høyre på denne siden (under "Relatert informasjon".

Se ellers IBC sin hjemmeside:

Intereligiøs dialog under konferansen:

Interreligiøs dialog under konferansen

Lama Lobsang: