loading..
Ajahn Chandako: Mindfulness fra kilden
Loading...

Ajahn Chandako: Mindfulness fra kilden

Lagt inn den 28.Mai 2013 | ved Administrator som Foredrag | i biz Skogskloster buddhistsamfunn

Foredrag med Ajahn Chandako: Mindfulness fra kilden- Den Thailandske Skogtradisjonen

I disse dager hører vi om begrepet ”mindfulness” i stadig flere sammenhenger, og de fleste med interesse for de åndelige tradisjoner eller selvutvikling har nå en viss oppfatning av begrepet. Men; hva er egentlig den opprinnelige betydningen og hvordan kan mindfulness praktiseres slik det var ment?

Begrepet har sin opprinnelse i de tidligste buddhistiske skriftene overlevert på språket Pali. Pali-suttaene er skriftgrunnlaget for Theravadabuddhismen som har sin utbredelse på Sri Lanka, Thailand, Burma, Laos og Kambodsja og som regnes for å være den eldste retningen innen buddhismen som fortsatt praktiseres i dag.

Ajahn Chandako er en amerikansk munk med norske aner og er abbed ved skogsklosteret Vimutti på New Zealand. Han har fra 1990 vært ordinert som munk i den Thailandske Skogtradisjonen etter Ajahn Chah, en av forrige århundrets største meditasjonsmestere.  Ajahn Chah var dessuten en mester i å gjøre alle daglige gjøremål til en trening i mindfulness.

Kom og hør Ajahn Chandako fortelle om hvordan mindfulness og meditasjon praktiseres innen den Thailandske Skogtradisjonen og besvare spørsmål som:

Hva får en velutdannet, vestlig mann i sin beste alder til å legge alt det trygge bak seg og la seg ordinære i en asiatisk åndelig tradisjon der munkene lever i sølibat, uten penger, spiser en gang om dagen og fortsatt følger de 227 levereglene for munker nedfelt av Buddha for over 2500 år siden?

Hva er den opprinnelige betydningen av mindfulness og hvordan kan dette praktiseres i hverdagen nå i dag?

Hvordan er innsikter og praksis fra munkelivet overførbart til lekmenn, praktiserende innen andre åndelige tradisjoner eller til de som bare ønsker seg større ro og klarhet i hverdagen?

"We have limited time in our life, therefore we should try to teach ourselves, not to teach others. We should conquer ourselves, rather than conquer others. Whether coming or going, standing, sitting or lying down, our mind should be focused in this way. If we practise like this and develop mindfulness continuously, wisdom arises quickly and this is a fast way of practice." Ajahn Chah

Foredraget er arrangert av Skogskloster Buddhistsamfunn. Gratis og åpent for alle. Søndag 16.06.13. Kl. 18.00- 20.00. Puro yoga sine lokaler, Bygdøy allé 16, 0262 Oslo.

Lærer: Ajahn Chandako
Sted: Puro yoga sine lokaler
Stedets adresse: Bygdøy allé 16
Postnummer: 0262      Poststed: Oslo
Starter: 16.juni 2013 - 18:00       Slutt: 16.juni 2013- 00:00      Varighet: 2 t
Pris: Gratis adgang

Søk i hele nettstedet
Relatert informasjon

Ansvarlig redaktør: Egil Lothe 
Webansvarlig: Flemming Skahjem-Eriksen

© cms-websystems