Buddhas samtaler

Buddhas samtaler

Digha Nikaya - De lange tekstene - komplett utgave
Lagt inn den 23.Mai 2013 | ved Administrator som BF-egen-bok | Forfatter Kåre A. Lie (oversetter)

Buddhas samtaler, de lange tekstene er en av hoveddelene av Tripitaka, den gamle buddhistiske skriftsamlingen

I disse 33 tekstene, som her foreligger i komplett utgave for første gang på norsk, møter vi Buddha i samtale med konger og ættestolte brahmaner, med kjøpmenn, munker og asketer - kort sagt med folk fra alle samfunnslag. Samtalene inneholder både læretekster og legender, og de dreier seg i første rekke om Buddhas metodikk for utvikling av sinnet. Men de berører også etiske, filosofiske, sosiale og politiske spørsmål, og gir et fascinerende innblikk i det gamle Indias hverdagsliv og det rike intellektuelle miljø.

I samlingen inngår bl.a. viktige tekster som Mahaparinirvanasutta, som gir en levende skildring av Buddhas siste dager og død, Mahaatipatthanasutta, som er grunntekst og utgangspunkt for oppmerksomhetstreningen, også kalt vipassana eller "mindfulness", og Sihalasutta, som inneholder en rekke jordnære og praktiske veiledninger.

Boken er oversatt av Kåre A. Lie, som tidligere har skrevet flere bøker om buddhisme og oversatt en rekke av buddhismens grunntekster fra originalspråkene.

Boken er utgitt på Buddhistforbundets forlag med ISBN 978-829078710-8.

Boken kan kjøpes fra Buddhistforbundet for kr 360,00 + porto. Innbundet. (Softcover) 490 sider. Vekt 1350 g.

Bestill den ved å sende en epost til:

bokbestilling@buddhistforbundet.no