Buddhistforbundet

Bilder fra Buddhas liv

Lagt inn den 08.november 2010

Hendelsene fra Buddhas liv er et hovedtema i buddhistisk kunst. Lenken nedenfor viser veggmalerier fra et thailandsk buddhisttempel med scener fra Buddhas liv. Maleriene er nylig malt men følger tradisjonell stil og viser Siddhartha / Buddha i et landskap som minner mye om det tradisjonelle Thailand.

... more»

Buddhistforbundet representert på Iinternasjonal buddhistisk konferanse i India

International Buddhist Confederation (IBC) stiftet i Delhi
Lagt inn den 22.sept. 2013

250 representanter fra 29 land kom sammen 9. - 12. september for å etablere en ny internasjonal buddhistisk organisasjon. Blant dem var også buddhistforbundets forstander.

Den 9. - 12. september kom 250 buddhistiske ledere fra 29 land sammen i Delhi, India, for å etablere en ny buddhistisk organisasjon. International Buddhist Confederation (IBC). Ildsjelen bak initiativet ... more»

Buddhistforbundets forlags egne utgivelser

Lagt inn den 22.juli 2010

Buddhistforbundet selger enkelte bøker fra andre forlag og bøker utgitt på Buddhistforbundets eget forlag til enkeltpersoner.

Men bøker som er utgitt på Buddhistforburbundets eget forlag selges til bokhandlere med 40% rabatt. Foreløpig er det ikke så mange utgivelser. Listen finnes her. Bokhandlere som ønsker å benytte seg ... more»

Buddhistforbundets lysfest 2016

Buddhistforbundet feirer lysfest lørdag 17. desember på Karma Tashi Ling buddhistsenter i Oslo
Lagt inn den 05.desember 2016

Invitasjon til buddhistisk lysfest

Buddhistisk fellesskap og markering av Buddhas Oppvåkning lørdag 17. desember i Karma Tashi Ling buddhisttempel

Vi inviterer deg med dette til feiringen: Buddhistforbundets lysfest.  Lysfesten er en samling i årets mørkeste måned der vi kommer sammen for å minnes Buddhas Oppvåkning for 2600 år siden og ... more»

Buddhistiske høytidsdager 2011

Lagt inn den 23.november 2009 | for høytidsdag | i gruppe Pensum 5.-7. klasse - RLE

Her er en liste over høytidsdager i forskjellige buddhistiske land. Som man ser feirer man ofte samme hendelse på ulike dager i de ulike tradisjonene.

BUDDHISTISK HØYTIDSKALLENDER 2018 / 2562 16. februar: Nyttår, Kinesisk og Vietnamesisk (buddhisme) 16. februar: Nyttår Tibetansk (buddhisme) 31. mars: Magha Puja, Thai Theravada feirer munkeordenen (buddhisme) 13. april: Nyttår (Songkran), ... more»

En liten innføring i Buddhas liv og lære

Lagt inn den 04.november 2009 | for Den historiske buddha | Forfatter Kåre A. Lie | i gruppe Pensum 5.-7. klasse - RLE, Pensum 8.-10. klasse - RLE

Det finnes mange varianter av fortellingen om Buddhas liv, og enda flere fortolkninger av hans lære. Her er en enkel og grei versjon.

1. Buddha, liv og bakgrunnPå den tid Buddha levde, var det nordindiske slettelandet omkring Ganges, mellom Himalaya og Vindhyafjellene, et dynamisk kulturelt og økonomisk vekstsentrum. Politisk sett var dette området, liksom ... more»

Fem tekster fra Tipitaka

Lagt inn den 10.jan 2010 | for Buddha, Den historiske buddha | i gruppe Pensum 8.-10. klasse - RLE

Fem tekster fra Tipitaka – gjengitt i boken ”Buddhas budskap”. Disse tekstene ble lest høyt på Lysfesten 2009.

130. Gi gaver uten å gjøre forskjell på noen! Dette ble sagt av Mesteren, jeg har hørt at den ærverdige sa det:     “Det finnes tre slags personer i verden. ... more»

HH Dalai Lama besøker Norge

Hans Hellighet den 14. Dalai Lama besøker Oslo 7. - 9. mai.
Lagt inn den 18.mars 2014

Dalai Lama møter det norske folk i mai Oslo 11.mars 2014 – Dalai Lama kommer på privat besøk til Oslo 7. – 9. mai 2014.  Programmet legger opp til flere ... more»

Hvor buddhismen og vitenskapen møtes

Lagt inn den 04.desember 2009 | for Virkelighetens natur | i gruppe Buddhisme og vitenskap

Her finner du noen videoer med kommentarer om hvordan man kan se mulige forbindelser mellom buddhismen og kvantefysikken.

Selve videoene finner du til høyre.

Det er mange videoer på YouTube om dette temaet. Disse er blant de bedre.   ... more»

Lysfest i Wat Thai

Stemningsfull markering av Buddhas Oppvåkning
Lagt inn den 08.desember 2013

Lørdag ettermiddag 7.desember gikk Buddhistforbundets årlige lysfest av stabelen på Wat Thai Norge utenfor Oslo. Godt oppmøte og et utmerket vertskap gjorde timene vi tilbrakte sammen et trivelig "familietreff" av buddhister med forskjellig bakgrunn. Stor takk til medlemmene i Wat Thai Norge som sørget for en vellykket lysfest.

Buddhistforbundets lysfest Lørdag ettermiddag 7.desember gikk Buddhistforbundets årlige lysfest av stabelen på Wat Thai Norge utenfor Oslo. Godt oppmøte og et utmerket vertskap gjorde timene vi tilbrakte sammen et trivelig ... more»