Buddhistforbundet

Bilder fra Buddhas liv

Lagt inn den 08.november 2010

Hendelsene fra Buddhas liv er et hovedtema i buddhistisk kunst. Lenken nedenfor viser veggmalerier fra et thailandsk buddhisttempel med scener fra Buddhas liv. Maleriene er nylig malt men følger tradisjonell stil og viser Siddhartha / Buddha i et landskap som minner mye om det tradisjonelle Thailand.

... more»

Buddhistforbundets forlags egne utgivelser

Lagt inn den 22.juli 2010

Buddhistforbundet selger enkelte bøker fra andre forlag og bøker utgitt på Buddhistforbundets eget forlag til enkeltpersoner.

Men bøker som er utgitt på Buddhistforburbundets eget forlag selges til bokhandlere med 40% rabatt. Foreløpig er det ikke så mange utgivelser. Listen finnes her. Bokhandlere som ønsker å benytte seg ... more»

Buddhistiske høytidsdager 2011

Lagt inn den 23.november 2009 | for høytidsdag | i gruppe Pensum 5.-7. klasse - RLE

Her er en liste over høytidsdager i forskjellige buddhistiske land. Som man ser feirer man ofte samme hendelse på ulike dager i de ulike tradisjonene.

Buddhistiske høytidsdager i 2014 / 2558:   kinesisk/vietnamesisk nyttår, fredag 31. januar magha puja, fredag 14. februar songkran, søndag 13. april (singalesisk nyttår: mandag 14. april) vesak, 13. mai (Thailand), ... more»

En liten innføring i Buddhas liv og lære

Lagt inn den 04.november 2009 | for Den historiske buddha | Forfatter Kåre A. Lie | i gruppe Pensum 5.-7. klasse - RLE, Pensum 8.-10. klasse - RLE

Det finnes mange varianter av fortellingen om Buddhas liv, og enda flere fortolkninger av hans lære. Her er en enkel og grei versjon.

1. Buddha, liv og bakgrunnPå den tid Buddha levde, var det nordindiske slettelandet omkring Ganges, mellom Himalaya og Vindhyafjellene, et dynamisk kulturelt og økonomisk vekstsentrum. Politisk sett var dette området, liksom ... more»

Fem tekster fra Tipitaka

Lagt inn den 10.jan 2010 | for Buddha, Den historiske buddha | i gruppe Pensum 8.-10. klasse - RLE

Fem tekster fra Tipitaka – gjengitt i boken ”Buddhas budskap”. Disse tekstene ble lest høyt på Lysfesten 2009.

130. Gi gaver uten å gjøre forskjell på noen! Dette ble sagt av Mesteren, jeg har hørt at den ærverdige sa det:     “Det finnes tre slags personer i verden. ... more»

Hvor buddhismen og vitenskapen møtes

Lagt inn den 04.desember 2009 | for Virkelighetens natur | i gruppe Buddhisme og vitenskap

Her finner du noen videoer med kommentarer om hvordan man kan se mulige forbindelser mellom buddhismen og kvantefysikken.

Selve videoene finner du til høyre.

Det er mange videoer på YouTube om dette temaet. Disse er blant de bedre.   ... more»

Mandater for de seks første aktivitetsgruppene i BF

Lagt inn den 10.juni 2010

BFs styremøte 2. juni 2010 vedtok retningslinjer for arbeidet i BFs aktivitetesgrupper og mandat for de seks første aktivitetsgruppene.

De seks aktivitetsgruppene er: 1.       Buddhistforbundets forlagsgruppe 2.       Buddhistforbundets webgruppe 3.       Buddhistforbundets skolegruppe 4.       Buddhistforbundets gruppe for buddhistisk arbeid i fengsler 5.       Buddhistforbundets livsritegruppe 6.       Buddhistforbundets høytidsgruppe Mandat for Buddhistforbundets ... more»

Musikk som tilhører tibetansk buddhisme

Lagt inn den 11.november 2009 | for Buddhistisk musikk

Innen den tibetanske buddhismen brukes det religiøs musikk knyttet til sangmeditasjon (puja), lamadanser (cham) og andre typer ritualer og seremonier.

Instrumenter som brukes kan være rangdung som er lange horn som frambringer svært dype toner a la gjallarhorn, obo-lignende instrumenter, trommer, håndtrommer, symbaler, og bjeller.Til høyre vil du finne eksempler på ... more»

Når en buddhist dør

Lagt inn den 12.feb. 2011

Når en buddhist dør Noe vi mennesker har felles er at vi skal alle en dag dø. Men selv om alle skal dø er vel ingen som ønsker døden velkommen. Det ... more»

Praktisk innsiktsmeditasjon

Lagt inn den 26.november 2009 | i gruppe Økobuddhisme

I denne artikkelen får du en liten innføring i meditasjon i Theravada-tradisjonen.

Oversatt og med forord av Kåre A. Lie

ForordDu lever her. Og nå. I dette flyktige, enestående øyeblikk som aldri kommer tilbake, men fornyer seg ustanselig. Her og nå er alt du har, alt du noensinne vil få. Det ... more»